top of page

Shiatsu

Shiatsu bij minority stress en racial battle fatigue.

 

Ben je altijd op je hoede en kan je je vinger er niet opleggen?

Racial battle fatigue is anders dan typisch beroepsmatige stress. “Het is een reactie op de schrijnende mentale en emotionele omstandigheden die het gevolg zijn van dagelijks geconfronteerd worden met racisme.” (Smith, 2004)

Twee Zwarte vrouwen zitten in kleermakerszit op een licht kleed op het strand. Ze kijken richting zee. Ze zitten met hun rug naar de camera en dragen witte kleding.

In mijn shiatsupraktijk help ik BIPOC femme, enby, trans personen en vrouwen met deze specifieke stressgerelateerde klachten om te voorkomen dat ze tot burn-out of erger leiden.

 

Shiatsu is een Japanse massagetechniek die over de kleding wordt gegeven. De ontvanger ligt op een futon op de vloer. Shiatsutherapeuten werken op de meridianen. Door de meridianen stroomt Ki, levensenergie in Japans. Ki is altijd in beweging. Ki transporteert voeding, vloeistoffen en informatie. De omloop en kwaliteit van de Ki heeft dan ook direct invloed op hoe we ons mentaal en fysiek voelen, hoe we ons gedragen. Door middel van druk met de vingers en milde strekkingen wordt het energetische systeem geopend ter bevordering van een gezond gevoel.

 “We can disagree and still love each other unless your disagreement is rooted in my oppression and denial of my humanity and right to exist.”

James Baldwin

bottom of page